ДОЦ. Д-Р. ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА "СДРУЖЕНИЕ ТУРИЗЪМ" В ЕФИРА НА ТЕЛЕВИЗИЯ BULGARIA ON AIR

05.Декември.2017 г.

В ефира на телевизия Bulgaria ON AIR Зам.председател на "Сдружение Туризъм" доц. Йордан Йорданов изрази своето мнение пред водещия Кузман Илиев по темата: Пазарната ниша на туризма ни - здравен център на Балканите

Минералните води на България, във вида, в който са като природна даденост, не могат да бъдат осребрени от само себе си. Трябва да се направят политики, които да предоставят възможност на регионите и общините с курортни ресурси шанса, с който да се превърнем в здравен център на Европа, на Близкия изток и на рускоезичното пространство в близките 10-15 години.

Това е според зам.председателя на Управителния съвет на "Сдружение Туризъм" доц. д-р Йордан Йорданов нашето маркетингово туристическо предимство. Той твърди, че идеята не е чак толкова утопична, тъй като по негови думи в страната ни се завръщат все повече космополитни млади хора, които са били на бригади и са видяли свят.

"Нестопанисваните военни санаториуми може да се отдават на чужденци на концесия за 20 години, тъй като ние така или иначе не ги използваме. Пенсионерите на Европа се увеличават с по 30 милиона на година – това са изключително бързи темпове, с които не може да се справи тяхната рехабилитационна система", отбеляза той в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Експертът в туризма подчерта пред Bulgaria ON AIR, че само в София има 22 находища на минерални води, които не са направени в туристическа атракция, а вместо SPA, ние даваме на чужденците молове.

 

Целия репортаж може да видите тук: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2017-12-01/pazarnata-nisha-na-turizma-ni-zdraven-tsentar-na-balkaniteAрхив новини