"Сдружение Туризъм" в ефира на "Бизнес Старт“ ТЕЛЕВИЗИЯ BLOOMBERG TV - Доц.Д-р Йордан Йорданов / d-r Jordan Jordanov

"Сдружение Туризъм" в ефира на "Бизнес Старт“ ТЕЛЕВИЗИЯ BLOOMBERG TV - Доц.Д-р Йордан Йорданов / d-r Jordan Jordanov
25.Юни.2018 г.


https://www.bloombergtv.bg/nachalo/2018-06-13/balgariya-ne-razviva-nikakav-zdraven-turizam

    В Европа и цял свят има здравен или социален туризъм, но България е извън така наречените туристопотоци. Дебатите за туризма трябва да се водят на теми, които са свързани с дългосрочност, стратегии и приоритетите на 50, 60, 70 български общини, които разполагат с проучени минерални води, каквито липсват в 50% до 70% от страните в ЕС. Това коментира доц.Йордан Йорданов, зам.-председател на УС на „Сдружение Туризъм“, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

„Защо България да не се превърне в целогодишна дестинация за здравен, винен, културен, екстремен, екологичен, а защо не и селски туризъм? Все още институционалното разминаване на ниво министерства, ведомства, политики, регионални общности ни кара да мислим на парче и е много тъжно, че тази съвместимост липсва".
Йорданов препоръчва да бъдат канени големи туроператори и инвеститори и страната да се насочи към всички социални групи и културни слоеве. Големи чуждестранни инвеститори обаче не искат да влагат много у нас поради проблемите в туристическия ни бранш, каза на финала той.Aрхив новини